Volledig scherm
Het wespennest in de kruipruimte van de familie Bos. © Nicky Bos

Joekel van een wespennest in kruipruimte Nijmegen

NIJMEGEN - Een wespennest zo groot als een skippybal: Mario Bos uit de Nijmeegse wijk Aldenhof heeft er een in zijn kruipruimte, zo ontdekte hij. „We wisten dat er een nest zat, maar niet dat ie zo groot was."

Wespennesten hebben doorgaans het formaat van een voetbal. „Dat dacht ik ook.Tot we gingen kijken."

'Best creepy'
Via een roostertje naast de voordeur vliegen de hele dag door wespen in en uit. Dat wekte zijn nieuwsgierigheid. „Ik dacht eerst dat ze in de spuwmuur zaten." Tot hij via een luik in een kast met een zaklamp in de kruipruimte kon kijken. Zoon Nicky kroop er in. „Ik durfde niet echt heel erg dichtbij te komen", vertelt hij. „Want je hoort het zoemen, intens zoemen, was best creepy." Maar hij maakte uiteraard wel even snel een foto.

Duizenden wespen
Het ziet er uit als een flinke bal isolatiemateriaal, maar in feite bestaat het nest uit gekauwd hout. In een nest met het formaat van die van de familie Bos - ''ik schat het op een meter doorsnee' - zitten waarschijnlijk enkele duizenden wespen. „Lekker laten zitten", lacht vader Mario. „Je kunt ze wel uitroken of zo, maar we hebben er geen last van. Dus laat die wespen daar maar lekker aanmodderen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.