Volledig scherm
Benjamin Beernink (met microfoon) en Mitchel Bongers van En Nou Wij FF aan het werk in de straten van Arnhem. foto Marc Pluim

'Jongens in pak' zoeken Arnhemse meningen voor YouTube-kanaal

ARNHEM - „Wie zijn toch die twee jongens in pak?", klinkt het steeds vaker in het centrum van Arnhem. Mitchel Bongers (20) uit Angeren en Arnhemmer Benjamin Beernink (21) zijn de nieuwsgierige blikken wel gewend.

Meerdere keren per week gaan ze de straat op voor En Nou Wij FF, een eigen nieuws- en entertainmentkanaal op YouTube voor jongeren. De zwarte kostuums, met daaronder een rood overhemd, vormen hun handelsmerk.

Sylvana Simons
Inmiddels zijn ruim 2.000 mensen geabonneerd op het YouTube-kanaal, waar ze wekelijks filmpjes plaatsen. Onlangs bereikten Bongers en Beernink met een video over discriminatie en de veelbesproken Sylvana Simons meer dan 25.000 kijkers. „Jaren geleden is het allemaal begonnen bij regionale omroep TV13 op YouTube", vertelt Bongers. „We vonden het leuk om filmpjes te maken en vulden uitzendingen voor die zender."

Bekend
TV13 stopte vorige zomer. Het tweetal merkte, dat er op YouTube nog geen vergelijkbaar programma bestond en verplaatste hun uitzendingen naar het internet. Of ze een potentiële goudmijn in handen hebben, durven de YouTubers niet te zeggen. In Arnhem groeit hun bekendheid in ieder geval met de dag.

Lees het volledige verhaal over En Nou Wij FF in De Gelderlander, editie Arnhem, van vrijdag 1 juli of in de e-paper.

Mitchel gaat gratis eten proberen te scoren en een meisje stikt bijna in haar nacho's. ➤ FF abonneren is toegestaan! http://bit.ly/20rF5VO ➤ Meer zien? WAAR IEDEREEN HET OVER HEEFT: http://bit.ly/1NbsSL1 OF WAAR IEDEREEN HEEN GAAT: http://bit.ly/1MwurT8 FF SOCIAAL DOEN! Twitter: https://www.twitter.com/ennouwijff Facebook: https://www.facebook.com/EnNouWijFF Instagram: https://www.instagram.com/ennouwijff Website: https://www.ennouwijff.nl FF PERSOONLIJK DOEN! Benjamin Twitter: https://www.twitter.com/benjaminbeer Instagram: https://www.instagram.com/benjaminbeerr Snapchat: benjaminbeer Mitchel Twitter: https://www.twitter.com/mitchelbongers Instagram: https://www.instagram.com/mitchelbongers Snapchat: mitchelbongers