Volledig scherm
De beoogde toekomstige locatie voor de Nijmeegse moskee aan het Jonkerbosplein in Nijmegen. © Google Streetview

'Jonkerbosplein niet inzetten voor moskee'

NIJMEGEN - Vier kleine partijen in de Nijmeegse gemeenteraad, samen goed voor negen zetels, zijn tegen de komst van van een moskee op het Jonkerbosplein op de Winkelsteeg in Nijmegen. Ze steunen de ondernemers in de omgeving die dit terrein het liefst een industriebestemming geven.

Rond de Winkelsteeg doen de bedrijven het goed. Hier ontwikkelen zich tal van innovatieve kennisintensieve en technische bedrijven. Het Jonkerbosplein is de beste uitbreidingslocatie voor de toekomst, menen de ondernemers en partijen als de VVD, Stadspartij DNF, de ouderenpartij VSP en Gewoon Nijmegen.

Locatie
De ondernemers en de vier raadsfracties verzetten zich niet tegen de komst van een nieuwe moskee in de stad. Ze vinden dat er voor de initiatiefnemer, de Eyup Sultan Moskee in Bottendaal, naar een andere locatie moet worden gezocht.

Locatie
Wethouder Bert Velthuis houdt vast aan de keuze voor het Jonkerbosplein. Hij gaat hiervoor een bestemmingsplan maken. Daarna pas kan er een bouwaanvraag voor de moskee ingediend worden. De bouw is dan pas na 2020 aan de orde.