JT/Vue wil nu superbios in hartje Nijmegen

NIJMEGEN - Een superbioscoop met 8 zalen in de Mariënburgpassage in hartje Nijmegen. Dat is het antwoord van Vue (de nieuwe naam van JT Bioscopen) op het verrassende plan van Pathé om op de Wedren een nieuwe megabios te vestigen.

Volledig scherm

"We kunnen in die passage waarschijnlijk zeer snel starten met de realisering van onze plannen", zegt Ron Sterk van Vue. Hier zit al een bioscoop van Vue, Calypso. Volgens Sterk is het bedoeling om enkele winkelunits bij de nieuwe megabios te betrekken. De architecten werken al aan de eerste schetsen.

Snelle start
Volgens Sterk die medio 2015 nog aangaf een nieuwe bioscoop, ter vervanging van Calypso en Carolus, te willen vestigen aan het centraal station of op de Wedren, heeft de Mariënburgpassage nu de voorkeur. Vooral omdat hier waarschijnlijk snel gestart kan worden.

Voorsprong op Pathé
Zo blijft Vue een voorsprong behouden op concurrent Pathé. Want de realisering van een bioscoop op de Wedren vergt al snel een periode van 5,5 jaar zo is de verwachting.

Lees meer over de bioscoopoorlog in Nijmegen in De Gelderlander, regio Nijmegen, van zaterdag 23 januari. Dit kan ook in onze digitale krant en via onze apps.