Volledig scherm
© Thinkstock

Juridisch loket: 'Doe allemaal aangifte tegen Arnhem Taptoe'

ARNHEM - Ondanks de tientallen mails van gedupeerden van de Arnhem Taptoe die De Gelderlander de afgelopen weken ontving, is bij de politie slechts één aangifte gedaan. Het juridisch loket adviseert alle gedupeerden aangifte te doen.

Het militaire muziekfestijn dat vandaag zou beginnen gaat niet door. Organisator Theo W. kwam tijdens de voorbereidingen van de taptoe onder vuur te liggen. Hij zou zich niet aan afspraken houden, geen aanbetalingen doen bij leveranciers en werd onderwijl aangehouden voor oplichting in verschillende andere zaken. De taptoe werd afgelast en de website uit de lucht gehaald.

Opzet
De lijst van mensen die nog geld krijgen van Theo W. en zijn vrouw is lang. De politie zegt niet te kunnen beloven dat bedrijven, mensen met een kaartje en bands hun geld krijgen. „Eerst moet aangetoond worden dat er sprake is van een strafbaar feit. We moeten kunnen aantonen dat er sprake is van opzet. Dat de organisatie met voorbedachte rade een evemenent heeft georganiseerd dat niet zou doorgaan. De vraag is of dat zo is èn of je dat kunt aantonen."

Aangifte
Een woordvoerder van het juridisch loket heeft een duidelijk advies. „Allemaal aangifte doen. Als er vijftig aangiftes liggen, dan wordt het een zaak van belang en moet de politie er wat mee. Een andere weg is er niet, want zelf een proces beginnen kan niet. Een advocaat neemt gaan zaak aan waar minder dan 500 euro mee gemoeid is. Als koper van een kaartje van 37.50 euro is dat ook geen logische weg. "