Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Jusititie eist forse celstraf na poging doodslag in Nijmeegs dartcafé

NIJMEGEN - Alsof hij tegen een voetbal aantrapte, zo verklaarde een ooggetuige. Een 25-jarige Nijmegenaar zou in mei van dit jaar een stamgast van een Nijmeegs dartcafé ernstig hebben toegetakeld. Poging doodslag, aldus justitie. „Het is vreselijk”, verklaarde man gisteren voor de rechtbank in Arnhem. „Normaal ben ik helemaal geen vechtersbaasje.”

De Nijmegenaar krijgt het in de rookruimte aan de stok met de stamgast.

Joint
Laatstgenoemde zou de verdachte hebben aangesproken op het feit dat hij een joint wilde rollen. Wat duw- en trekwerk volgt, waarna de stamgast valt over een barkruk. Eenmaal op de grond zou de Nijmegenaar hard in het gezicht van het slachtoffer hebben getrapt. De man raakt buiten bewustzijn en heeft diverse breuken aan zijn neus en kaak. Hij wordt met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis en moet meerdere operaties ondergaan.

Zelfverdediging
Het was zelfverdediging, zo luidde de verklaring van de Nijmegenaar. „De man kwam agressief op me af, ik duwde hem weg. Daarbij hem ik hem een trap gegeven. Het was nooit mijn intentie om hem in het gezicht te raken.”
De officier van justitie vindt dat de verdachte willens en wetens het risico nam dat het slachtoffer door zijn trap kwam te overlijden: „Een veel te kort lontje leidt tot deze verschrikkelijke daad, die nog veel erger had kunnen aflopen.”

Hij eist een celstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.