Volledig scherm
© pixabay.com

Justitie België eist drie jaar tegen Arnhemmer

ARNHEM - Tegen een 45-jarige man uit Arnhem die afgelopen zomer een jogster aanviel is woensdag voor de Vlaamse rechter drie jaar cel geëist wegens aanranding. De man zelf ontkent alle feiten. „Ik ben alleen maar tegen haar opgebotst, zij is gevallen."

Het slachtoffer was vorig jaar zomer aan het joggen in Oppuurs, een plaatsje tussen Antwerpen en Brussel, toen ze door een man werd achtervolgd. „Plots greep hij haar vast, bedekte haar mond met zijn hand en trok haar vervolgens tegen de grond", aldus de openbaar aanklager woensdag voor de Vlaamse rechtbank.

Omdat het slachtoffer zich verweerde en gilde, sloeg de man met zijn auto op de vlucht. Het slachtoffer kon een deel van de Nederlandse nummerplaat onthouden.

Uitgeleverd
Politieonderzoek leidde naar de 45-jarige Arnhemmer. Hij werd in december opgepakt in Nederland en uitgeleverd aan België.

Aanranding
De verdachte ontkent dat het om aanranding gaat, zegt zijn advocaat. „Mijn cliënt verklaart dat hij aan het plassen was toen de vrouw voorbij kwam gelopen. Nadien botste hij tegen haar op waardoor ze op de grond viel. Toen hij haar wou oprapen, is ze beginnen te schreeuwen. En hierdoor is mijn cliënt gevlucht."

Minderjarig
De man is geen onbekende op gebied van zedenfeiten. In de jaren negentig werd hij in Nederland tweemaal veroordeeld voor verkrachting en pogingen daartoe. „Die slachtoffers waren destijds minderjarig. De jogster was veertig jaar oud. Verder is er naast de verklaring van de vrouw geen enkel objectief element dat de aanranding bewijst", aldus de raadsman van de Arnhemmer.

Celstraf
Het Openbaar Ministerie vindt de feiten voldoende bewezen en eist een celstraf van drie jaar. De jogster eist een schadevergoeding van 5.600 euro. „Zij durft niet meer alleen naar buiten, laat staan alleen joggen. Verder liep ze ook nog een whiplash en enkele blauwe plekken op", aldus de raadsvrouw van de jogster.

Vonnis binnen twee weken.