Volledig scherm
De rechtbank in Arnhem. © DG

Justitie wil werkstraffen voor heibel bij Korenmarkt

ARNHEM - Tegen een 25-jarige inwoner uit Westervoort en een net zo oude man uit Silvolde heeft de officier van justitie in Arnhem woensdag werkstraffen van 120 uur geëist. De twee waren in de nacht van 25 december vorig jaar betrokken bij een massale vechtpartij op de Rijnstraat, vlakbij de Korenmarkt in Arnhem.  

„Het had nooit mogen gebeuren, ben er niet trots op”, verzuchtte de Silvoldenaar voor de rechtbank. „Maar ik werd zó vernederd.” Op camerabeelden is te zien hoe het tweetal door de Rijnstraat loopt en het verbaal aan de stok krijgt met passanten. „Ze bleven maar schelden. Riepen dingen over mijn moeder, het hield maar niet op.”

Klappen
De twee lopen aanvankelijk verder, maar bedenken zich opeens. Ze draaien zich om en rennen op de passanten af. Op de beelden is te zien hoe de Silvoldenaar met een gestrekt been inspringt op één van de passanten, terwijl hij wordt geflankeerd door de Westervoortenaar. Over en weer volgen er klappen, steeds meer omstanders bemoeien zich met de schermutselingen. Toegesnelde agenten weten de boel uiteindelijk te sussen.

Hoofdwond
Een van de getroffen passanten heeft een forse hoofdwond, ook enkele anderen hebben lichte verwondingen en moeten voor controle naar het ziekenhuis. „De verdachten hebben bewust de confrontatie opgezocht”, constateerde de officier van justitie. „Ze hadden, hoe lastig ook, moeten doorlopen. Ondanks alle provocaties. Iemand moet immers de verstandigste zijn.”

De rechtbank doet op woensdag 13 juli uitspraak.