Volledig scherm
Jan Damen, oud-raadslid en voormalig exploitant van poppodium Luxor.

Kaiser betoont eer aan overleden Job Drijber en Jan Damen

ARNHEM - Burgemeester Herman Kaiser van Arnhem heeft maandagavond stilgestaan bij het overlijden van oud-burgemeester Job Drijber van Arnhem en Jan Damen, voormalig raadslid en oud-eigenaar van concertzaal Luxor, de voorganger van poppodium Luxor Live.

Dat deed de Arnhemse burgervader voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering. Hij roemde de inzet van beide mannen voor Arnhem en de Arnhemse gemeenschap. „Wij houden hen in dankbare herinnering", aldus Kaiser.

Gezag
Job Drijber overleed woensdag 22 juni op 92-jarige leeftijd. Hij was burgemeester van Arnhem tussen 1980 en 1989. „Toen hij met pensioen ging, nam hij afscheid van het ambt, maar niet van Arnhem", aldus Kaiser. Hij omschreef Drijber als een man met 'een uitstraling vol gezag'. „Hij stak boven het maaiveld uit, maar voelde zich nooit verheven."

Luxor
Jan Damen, raadslid voor Leefbaar Arnhem en later Pro Arnhem tussen 2002 en 2006, overleed maandag 20 juni aan de gevolgen van longziekte copd. Hij was 63. Damen werd geroemd om zijn inzet om Arnhem en met name het centrum levendiger te maken. Kaiser: „Ik ben geraakt door de persoon Jan Damen en wat hij voor de stad heeft betekend. Sinds zijn overlijden komen daarover steeds meer verhalen bovendrijven."

Volledig scherm
Job Drijber op zijn 90ste verjaardag in 2014. Foto Marina Popova