Volledig scherm
Kenny B brengt zijn nummer 1-hit Parijs ten gehore. foto Marina Popova

Kenny B zingt nummer 1-hit Parijs op Heijenoordschool in Arnhem (video)

ARNHEM - Zanger Kenny B was dinsdag op bezoek bij de Heijenoordschool in Arnhem. Op voorspraak van veel leerlingen zong hij daar een stukje van zijn eerdere nummer 1-hit Parijs.

Dat lied zong hij niet een keer, maar zelfs twee keer. 

Muziekwedstrijd
Kenny B was even op de Arnhemse basisschool, omdat hij jurylid is bij de muziekwedstrijd BZT Band XXL. Hij kwam kijken hoe vijf leerlingen van de Heijenoordschool zich voorbereiden op de finale van het kinderprogramma van KRO-NCRV. De leerlingen hadden een Afrikaanse trommelact ingestudeerd, waarmee zij op 1 oktober op televisie komen. Als de kinderen de show winnen, mogen ze in december optreden voor koningin Máxima in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Watervaste stift
Een van de drummers van de Heijenoordschool is de 9-jarige Noor Leenders. Ze vond het erg leuk om samen met Kenny B het refrein van zijn hit Parijs zingen. Toch was ze het allerblijst met de handtekening van de populaire artiest. Een tijd geleden had Noor er al eens één van hem gekregen op haar rugzak, maar haar moeder gooide haar tas daarna per ongeluk in de was. „Toen was 'ie weg", sipt ze. „Maar dit keer heb ik de handtekening met een watervaste stift laten zetten."

Eerder vandaag was Kenny B ook te gast op de St. Victorschool in Afferden. Ook dat bezoek bracht hij vanwege de BZT Band XXL.