Volledig scherm
© Flipje en Streekmuseum Tiel

Kersenfeest in Driel: vierdaagse, kersenkoningin en foute party

DRIEL/ ARNHEM - Dik duizend deelnemers zijn er vanavond bij de vierdaagse in Driel. Ongeveer de helft van hen komt uit de Arnhemse wijk Schuytgraaf. De start van de wandeltocht is het voorlopig hoogtepunt van het Kersenfeest in Driel, dat de hele week nog duurt.

Middelpunt van alle activiteiten is de feesttent op het weiland aan de Patrijsstraat. Wandelaars starten en vertrekken daar ook steeds.

Feyenoord
Dé primeur van dit jaar, de brocantemarkt op 2 juli, is een jaar doorgeschoven omdat Feyenoord die dag naar Driel komt voor de oefenwedstrijd tegen RKSV. Kersenfeestvoorzitter John de Ruiter en de zijnen werden eind mei verrast door de mededeling van de voetbalclub over deze wedstrijd.

„We hebben toen besloten de markt af te blazen. Mede vanwege de veiligheid: supporters op de markt leek ons toch geen goed idee.”

Foute party
Desondanks is er nog genoeg te doen. Zo is vrijdagavond de 'foute party' van Q-Music, met de dj Martijn Kolkman. Vlak daarvoor wordt bekendgemaakt wie de nieuwe kersenkoningin is. Zondfagmorgen is vervolgens de eerste editie van de Kersenloop, een survivalrun door boomgaarden, weilanden en sloten.