Volledig scherm
Kinderen aan de slag met een oude typemachine. © Flip Franssen

Kinderen gaan terug in de tijd op Kinderboekenfeest

NIJMEGEN - Ruim 400 bezoekers gingen deze zondag even terug in de tijd in theater De Lindenberg. Het jaarlijkse Kinderboekenfeest stond daar in het teken van opa's en oma's.

Het thema is 'Opa's en oma's: altijd jong', net zoals het landelijke thema van de Kinderboekenweek.

Stripboeken
Talloze kinderen liepen in De Lindenberg van de ene naar de andere voorstelling over lezen, naar de boekenkraam en naar de oude typemachines. „Ik lees ontzettend veel, bijna elke dag wel. Vooral stripboeken, maar ook gewone boeken pak ik graag ", zegt de 9-jarige bezoeker Mats van Haalen.

Hij bracht een bezoekje aan de hoek met virtual reality-brillen. „Het is heel apart wat ik hier allemaal zie. Met deze bril op zie ik allerlei werelden en moet ik op zoek gaan naar een bus, boef en een ballon."

Voorstellingen
Op het festival was onder andere Dolf Verroen te gast, de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk. Hij sprak in een van de zalen over hoe hij het begin van de Tweede Wereldoorlog heeft ervaren.

Ook waren er voorstellingen van onder meer Jaap Robben, Thijs Goverde, Jan Paul Schutte en Magali de Frémery en Nick ten Bosch te zien.

Jeugdliteratuur promoten
Doel van het festival is om de jeugdliteratuur te promoten en kinderen te stimuleren tot lezen. Dat is volgens Natasja van Geel, medewerker Programma bij De Lindenberg, weer goed gelukt.

„Met ruim 400 bezoekers is het wat rustiger dan vorig jaar, toen er 480 man was. Dat komt omdat het thema van toen, wetenschap en technologie, de oudere kinderen meer aansprak. Nog steeds is dit een prachtig aantal. Lezen is blijkbaar nog steeds populair. Zo kunnen we nog jaren door."

Lees meer over het Kinderboekenfeest in de papieren krant, editie Nijmegen van 10/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.