Volledig scherm
Kinderen en vrijwilligers aan het spelen in het kinderspeeldorp. © Erik van 't Hullenaar

Kinderen springen en spetteren in speeldorp Klarendal

ARNHEM - Het is deze week topdrukte op bouwspeelplaats De Leuke Linde in Klarendal. Kinderen leven zich uit op springkussens of knutselen iets voor hun ouders. „Maandag regende het, zaten we vooral in de tent", vertelt Faya (8) uit Arnhem, die helemaal los gaat tijdens de 43e editie van 'Speeldorp Klarendal'. „Dit is mijn vakantie."

Speeldorp Klarendal, ooit gestart voor jongens en meisjes uit de wijken Klarendal en Sint Marten die niet op vakantie gingen, is uitgegroeid tot een tiendaags evenement voor iedereen. „De Leuke Linde is een speelplek voor kinderen, een ontmoetingsplek voor ouders en een vergaarbak van leuke ideeën voor de wijk Klarendal", vertelt voorzitter Ron Onstein. „Wij organiseren jaarlijks 170 activiteiten, maar Speeldorp Klarendal is het hoogtepunt van het jaar."

Buikschuiven
Woensdag is waterdag. Kinderen kunnen tobbedansen en buikschuiven. Faya heeft haar onderarm gebroken, maar draagt zwemgips en kan dus meedoen. „Samen met Serona (11), mijn vriendinnetje", zegt ze. „Wij komen hier al jaren. Ik woon in Rijkerswoerd, maar mijn tante in Klarendal. Ik ben nu bij haar op bezoek."

Vijftiende jaar
Meer dan zeventig vrijwilligers maken Speeldorp Klarendal tot een succes. Op piekdagen, zoals waterdag, komen er meer dan vijfhonderd kinderen, meldt Onstein. Joyce Verhoef, één van de coördinatoren, geniet elk jaar weer. „Dit wordt mijn vijftiende jaar. Ik zie moeders en vaders die hier ooit zelf als kind kwamen. Geweldig."

Alle dagen van Speeldorp Klarendal zijn gratis. Alleen een bezoek aan het circus op vrijdag 2 september kost 1 euro.