Volledig scherm
De kinderen aan het werk met Noortje Kemna, die ook meewerkte aan het project. Foto Gerard Verschooten

Kinderen uit Willemskwartier maken gezonde maaltijd voor ouders

NIJMEGEN - Kinderen uit de wijk Willemskwartier in Nijmegen hebben gistermiddag zelf een maaltijd gemaakt voor hun ouders.

Dat deden ze in wijkcentrum 't Hert, waar de afsluiting was van het project ' Van Tuin tot Bord junior' . Voor dat project bezochten ze de afgelopen moestuinen, leerden ze over gezonde recepten en maakten ze maaltijden klaar. Inmiddels weten de kinderen die meededen aan 'Van Tuin tot Bord junior' in het Willemskwartier van alles over gezond eten, vertelt Elly Janssen, een van de projectleiders.

„We hadden al een volwassen editie, waarbij wijkbewoners samen vegetarisch koken. Zoiets hebben we nu ook voor kinderen opgezet om ze op een speelse manier te leren over gezond eten. Er was veel animo, dus we gaan er na de zomer mee door."

Kok
De kinderen zijn te spreken over het project. „Ik had thuis al wel vaker geholpen met koken, maar nu denk ik echt dat ik later kok wil worden. Nu weet ik pas echt hoe je moet koken", zei de 8-jarige Layan.

Speciaal onderwijs
Achttien kinderen van zes tot acht jaar deden mee, onder wie enkele leerlingen van het speciaal onderwijs. „Zij komen lastiger met andere kinderen in de buurt in contact. Op deze manier lukte dit wel. Ze hadden het super naar hun zin", zegt Noortje Kemna, die ook meewerkte aan het project.

Spaghetti
In wijkcentrum 't Hert presenteerden de kinderen hun gemaakte eten: spaghetti met onder meer courgette, citroen en sugar snaps. Als toetje stond rabarbertiramisu op het menu.