Volledig scherm
De beschoten woning aan de Hegdambroek in Nijmegen © De Gelderlander

Kogelregen mogelijk mislukte aanslag op Danny M.

NIJMEGEN - Er is begin maart met een automatisch geweer mogelijk een tweede aanslag gepleegd op Danny M. Deze 37-jarige Nijmegenaar werd vorige week dinsdag gearresteerd op verdenking van witwassen en vuurwapenbezit.

M. is eigenaar van het bedrijf Ennetcom in Nijmegen dat wereldwijd mobiele telefoons verkocht, waarmee geheime communicatie kon worden bedreven.

Vlammen
Eind januari gingen 2 auto's - die bij de woning van M. aan de Hegdambroek geparkeerd stonden - in vlammen op, nadat ze met een brandbare vloeistof waren overgoten. De 2 mannen die de aanslag pleegden, werden door bewakingscamera's aan de woning van M. vastgelegd.

Doelwit
Het lijkt erop, dat M. in de nacht van 1 op 2 maart ook het doelwit was van een aanslag met een automatisch wapen. Daarbij kozen de daders het verkeerde doelwit, 2 huizen verderop. De kogelregen beschadigde het interieur en de gevel. De bewoners, die boven lagen te slapen, bleven ongedeerd.

Opsporing verzocht
Dat de kogelregen voor Danny M. was bedoeld is niet zeker, maar de recherche 'houdt er sterk rekening mee dat beide zaken met elkaar te maken hebben', aldus de politie. Dinsdagavond wordt in de uitzending van Opsporing verzocht (NPO 1, 20.30 uur) aandacht besteed aan beide aanslagen. Van het schietincident worden beelden vertoond.