Volledig scherm
Johan Willemstein - voorzitter Stichting De 4DAAGSE

Koninklijke onderscheiding voor Johan Willemstein

NIJMEGEN - Johan Willemstein, de marsleider van de Vierdaagse, heeft vandaag de onderscheiding ontvangen die behoort bij de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij ontvangt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inspanningen voor de wandelsport in het algemeen en natuurlijk ook de Vierdaagse.

Vierdaagse
Willemstein is sinds 1981 betrokken bij de Nijmeegse Vierdaagse. Begonnen als controleur, opgeklommen in 1993 tot plaatsvervangend marsleider, en sinds 2001 bestuurslid en vanaf 2008 marsleider en voorzitter van Stichting De 4Daagse. De heer Willemstein ontving de Koninklijke onderscheiding op 16 juli 2016 om 16.00 uur in concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen uit handen van burgemeester Bruls nog voor de start van het concert, dat vanwege de honderdste Vierdaagse door Marinierskapel der Koninklijke Marine gegeven werd.

Bijdrage
Johan Willemstein levert een belangrijke bijdrage aan het nationaal en internationaal op de kaart zetten van dit evenement. Sinds 2000 is de heer Willemstein bestuurlijk actief binnen de KNBLO, die is omgedoopt tot Koninklijke Wandelbond Nederland, waarbij hij in de periode van 2007-2014 nog vicevoorzitter was, Hij was in de jaren negentig voorzitter van het jeugdbestuur van voetbalvereniging DVV in Duiven (1.250 leden en 50 jeugdteams) en is secretaris van de bridgeclub Doesburg.