Volledig scherm
De gezochte jongemannen.

'Kopschoppers cirkelden als hyena's om slachtoffer'

ARNHEM - 'Als een groep hyena's', zo omschrijven agenten het gedrag van zeker acht jongeren die op Koningsdag in Arnhem, die een 18-jarige jongeman uit Lunteren midden in een winkelstraat keihard in elkaar schopten.

De video en foto's werden donderdag veel gedeeld op sociale media. Concrete tips had dat gistermiddag nog niet opgeleverd. „Ze cirkelden om het slachtoffer heen, deelden om de beurt een trap of een klap uit en trokken zich weer even terug”, zegt politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen.

Getuigen
Uit camerabeelden blijkt dat tientallen passanten de mishandeling in de Ketelstraat hebben gezien. Van Hemmen: „Het gebeurde midden op straat en heeft een minuut of twee geduurd. Door de manier waarop ze te werk gingen, was het ook niet eenvoudig om in te grijpen.”

Geen resultaat
Toch greep uiteindelijk één passant in en beschermde de 18-jarige jongen en zijn 14-jarige broer – die zijn broer te hulp schoot en ook klappen kreeg. het ging er heftig aan toe. Bloedspetters zaten op winkelruiten. Op straat lag een plas bloed. Toch heeft een 'buurtonderzoek' onder winkelpersoneel niets opgeleverd.

De politie heeft woensdag in het opsporingsprogramma Bureau GLD beelden laten zien van acht verdachten. "We hopen dat iemand ze herkend en ons – eventueel via Meld Misdaad Anoniem – aan namen kan helpen."

Help mee deze daders te vinden! Zonder aanleiding worden twee broers (18-14 jaar) door de groep in elkaar geslagen! Luister naar hun schokkende verhaal. Heb je informatie tip dan nu de politie: 0800-6070 of geef je informatie anoniem door via: 0800-7000.