Volledig scherm
De winkel van Muki in het stadshart van Arnhem. Foto DG

Kort geding tegen Muki Fashion wegens niet betalen van huur

ARNHEM - De Duitse vastgoedbelegger Patrizia dringt bij de rechtbank aan op een snelle ontruiming van de winkel van Muki Fashion aan de Ketelstraat in Arnhem. De belegger betoogt dat de kledingketen de afgelopen maanden geen cent huur heeft betaald en dat de leiding van het bedrijf nooit heeft gereageerd op aanmaningen.

Patrizia heeft Muki BV gedagvaard voor een kort geding dat vandaag werd gehouden bij de rechtbank in Arnhem. De zitting nam nog geen tien minuten in beslag. Rechter Boonekamp stelde vast dat van Muki BV niemand was komen opdagen en dat er ook geen verweerschrift is ingediend.

Hij doet morgenmiddag uitspraak over de zaak.

Geen contact
Muki BV maakt deel uit van een modeketen met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Webmaster Kuip van Muki meldt dat een vertegenwoordiger van de modezaak naar Arnhem wilde afreizen om zijn kant het verhaal toe te lichten, maar ‘autopech’ kreeg. ‘Vervangend vervoer kwam te laat.’ Inhoudelijk acht hij zich niet bevoegd om op de zaak in te gaan. Hij vindt wel dat het bedrijf nu ‘zwart’ wordt gemaakt.

3 euro
De winkel in Arnhem heeft uitverkoop, met kleding vanaf 3 euro onder het motto 'Alles moet weg'. Een verkoopster is oprecht verbaasd als ze te horen krijgt dat het misschien binnenkort is afgelopen. Op de etalage hangt een oproep voor nieuw personeel om te solliciteren.