Volledig scherm
Even een drankje doen op het podium van de Stadsschouwburg, dat kan tijdens de Kunstnacht, waar de jaren '60 en '70 herleven en je zelfs je haar kunt laten transformeren tot een vette bob of kuif. Daarna poseren tijdens een heuse fotoshoot. © DG

Kunstnacht in Nijmegen geopend in Honigcomplex (fotoalbum)

NIJMEGEN - Met de Kunstnacht is in Nijmegen zaterdagavond het nieuwe culturele seizoen van start gegaan. Tussen 19:30 en 20:00 uur trapten stemkunstenaar MAASK en Performance Collective Bouillabaisse in een stampvol Honigcomplex af met een mix van muziek, dans en theater. Daarna konden bezoekers naar allerlei locaties in de stad voor optredens en activiteiten.

Tijdens de Kunstnacht krijgen bezoekers een voorproefje op wat Nijmegen komend seizoen te bieden heeft op cultureel gebied. Op elke locatie worden twee instellingen aan elkaar gekoppeld die een programma bieden.

Locaties
Zo kunnen bezoekers vanavond genieten van poëzie bij cultuurcoöperatie Brebl en live animaties maken bij Galerie Bart, allebei in het Honiggebouw. Maar ook in het Valkhofmuseum, concertgebouw De Vereeniging, poptempel Doornroosje, Lux, cultureel centrum de Lindenberg en nog zo'n tien andere locaties zijn optredens en activiteiten.

In de Stadsschouwburg herleven de jaren '60 en '70 herleven. Je kunt er een drankje doen op het podium en zelfs je haar laten transformeren tot een vette bob of kuif. Daarna wordt er geposeerd tijdens een echte fotoshoot.

De kunstenaars van NOP maken een atelier van de Mariënburgkapel. Bezoekers mogen meehelpen om kunstige vormen te creëren.

Vervoer
Om bezoekers snel naar de verschillende locaties te vervoeren, zet de Kunstnacht speciaal vervoer in, zoals tuktuks, een oud Volkswagenbusje, amfibievoertuig of een Engelse oldtimer.

In totaal werken 46 partijen mee. Bij de laatste editie in 2014 waren dat er nog 34.

Hieronder vindt u drie 360-gradenfoto's van verschillende plekken in de stad. Daaronder vindt u het fotoalbum. Leest u dit artikel in de app, klik dan HIER voor de foto's.

Volledig scherm
Poëzie en live animaties in Brebl. © DG
Volledig scherm
De kunstenaars van NOP maken een atelier van de Mariënburgkapel. Bezoekers mogen meehelpen om kunstige vormen te creëren. © DG
Volledig scherm
Poëzie en live animaties in Brebl. © DG
Volledig scherm
Opening van de Kunstnacht Nijmegen in het Honigcomplex. © DG