Volledig scherm
Multimediaspektakel van Oddstream in Doornroosje. foto Joris van de Kerkhof

Kunstnacht na jaar afwezigheid terug in Nijmegen

NIJMEGEN - De Kunstnacht in Nijmegen keert terug na een jaar afwezigheid. Op 23 locaties in het Honigcomplex en in het centrum is op zaterdag 24 september de aftrap van het culturele seizoen.

Zo is er een kunstige spookrit van de Stichting Nachtburgemeester door het middeleeuwse Besiendershuis, een multimediaspektakel van Oddstream in Doornroosje en een lichtinstallatie van dancefestival Drift in Museum Het Valkhof.

Voorproefje
Bezoekers krijgen een voorproefje van wat de stad komend seizoen te bieden heeft op kunstgebied. „We zijn er vorig jaar dan wel een jaar tussenuit geweest, het concept blijft hetzelfde. Op elke locatie worden twee culturele instellingen voor een avond aan elkaar gekoppeld en brengen zij speciaal voor de Kunstnacht een programma. Daarbij hebben wij gezorgd voor verrassende combi's", zegt Kim Uittenhout, organisator van de Kunstnacht.

Richting
Na vijf edities op rij sloeg de Kunstnacht vorig jaar een jaartje over. De organisatie wilde nadenken welke richting het op wilde. Ook was er minder geld door teruglopende subsidies. „Het was goed dat we er een jaar tussenuit zijn geweest, zodat we konden kijken waar we stonden. We merkten dat we gemist werden en hebben nu nog meer verrassende combinaties gemaakt", zegt Uittenhout.

Down The Rabbit Hole
„Heel bijzonder is de medewerking dit jaar van Down The Rabbit Hole, toch een enorm festival in de achtertuin van Nijmegen", zegt Uittenhout. „In de St. Nicolaaskapel van het Valkhofpark duikt het festival op. Wat daar precies gebeurt blijft nog even geheim, maar de beleving belooft helemaal geweldig te worden."

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Nijmegen, van dinsdag 6 september of in onze online krant