Volledig scherm
Brede School De Salamander in de Arnhemse wijk Schuytgraaf.

Kwart miljoen om te warme scholen in Arnhem te koelen

ARNHEM - Het is te warm in twee tamelijk nieuwe basisscholen in Arnhem. Ook laat de luchtkwaliteit er te wensen over. Bij vier andere scholen vormen de fundering en de riolering een probleem.

De gemeente Arnhem is vervolgens op de vingers getikt door de gezondheidsdienst GGD.

Problemen
Om de grootste problemen te verhelpen, trekt het gemeentebestuur nu een kwart miljoen euro uit. Enkele problemen kwamen aan het licht toen schoolbesturen constructiefouten aantroffen bij het opstellen van een nieuw huisvestingsplan, dat eind dit jaar uitgevoerd moet zijn.

Het Multifunctionele Centrum (MFC) Presikhaven aan de Laan van Presikhaaf vormt de grootste kostenpost. Voor een bedrag van 75.000 euro wordt onder meer zonwering aangebracht. Voor en na het plaatsen worden metingen verricht, zodat bekeken kan worden of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn. Pikant aan de problematiek is dat dit gebouw pas zeven jaar oud is.

Zonwering
Ook het MFC Salamander bestaat pas negen jaar, maar is nu al toe aan zonwering om de hoge temperatuur in de scholen tegen te gaan.

Het volledige verhaal over de te warme scholen in De Gelderlander, editie Arnhem, van woensdag 8 juni, online te lezen via krant.gelderlander.nl