Volledig scherm
Het bedrijventerrein in Meinerswijk dat mogelijk plaats maakt voor woningen. Foto Rolf Hensel

KWP was liever al aan de slag gegaan in Meinerswijk

ARNHEM - KondorWessels Projecten was liever al aan de slag gegaan met de plannen voor stadspolder Meinerswijk en Stadsblokken in Arnhem. Het referendum over de toekomst van het gebied haalt daardoor een streep.

„Maar wij staan er open in", zegt projectontwikkelaar Roy Hasselerharm. In een verklaring stelt KWP dat het bedrijf 'blij is dat de toekomst van Stadsblokken en Meinerswijk zo leeft onder de Arnhemmers'. De ontwikkelaar, die grootgrondbezitter is in het uiterwaardengebied vindt dat 'een goed uitgangspunt'.

Woningbouw
Discussiepunt is de mogelijkheid dat er 250 tot 350 woningen worden gebouwd op het huidige bedrijventerrein in Meinerswijk en een deel van Stadsblokken. Initiatiefgroep Kloppend Stadshart is daartegen en zwengelde het referendum aan.

Informatie
Over de manier waarop het minimaal benodigde aantal van 3.000 steunbetuigingen is gehaald (er is discussie over de juistheid van de verstrekte informatie), fronsen ze bij KWP in Rijssen de wenkbrauwen. „Dat is deels op een bijzondere manier gebeurd", zegt Hasselerharm diplomatiek.

Piketpaaltjes
KWP 'wil graag een eerlijke discussie' in de aanloop naar de stemming, stelt de projectontwikkelaar. „Er is ook nog geen sprake van een plan. De gemeenteraad heeft piketpaaltjes geslagen met belangrijke regels waaraan een plan zal moeten voldoen."