Volledig scherm
© Thinkstock

'Leden slapende cel IS in vluchtelingenkamp Nijmegen'

NIJMEGEN - In een vluchtelingenkamp in Nijmegen waren leden van een slapende cel van terreurgroep Islamitische Staat aanwezig. Dat heeft een overgelopen jihadist, de 28-jarige Saleh A., tegenover de Franse politie verklaard, zo meldt het NRC. Het is nog niet duidelijk of het om vluchtelingenkamp Heumensoord gaat. 

Volgens een bron met connecties bij de Franse geheime dienst, stonden de leden van de groep klaar om op instructie binnen 24 uur een aanslag te plegen in een winkelgebied in Düsseldorf. De Franse krant Le Monde berichtte op 2 juni over de man. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft de berichtgeving in het Franse dagblad bevestigd aan het NRC, zo meldt de krant. Het zou gaan om een groep van twintig mannen, in de regio van Nijmegen en Düsseldorf.

Gearresteerd
De 28-jarige Saleh A. zou samen met een zekere Hamza C., aan het hoofd hebben gestaan van de slapende cel. Het NRC meldt dat er in Duitsland afgelopen donderdag drie terroristen zijn gearresteerd die tot de cel zouden behoren. In Nederland zou er nog niemand zijn gearresteerd.

Onderzoek
De man is in februari naar de politie gestapt, omdat hij het zat zou zijn geweest om van vluchtelingenkamp naar vluchtelingenkamp te trekken. De politie onderzoekt volgens het dagblad momenteel of de gegeven informatie correct is.