Volledig scherm
© Canisius College

Leerlingen Canisius College exposeren remakes van oude Vierdaagsefoto's

NIJMEGEN - Leerlingen van het Nijmeegse Canisius College hebben van honderd oude foto's van de Nijmeegse Vierdaagse, die hen het meest aanspraken, remakes gemaakt. De aanleiding is de honderdste editie van het wandelevenement. 

In scene gezet
Voor dit project hebben de leerlingen van 4 havo historische foto's opnieuw in scene gezet en gefotografeerd. Het resultaat is de hele maand juli te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis aan de Mariënburg 26.

Gastconservator
Op initiatief van gemeente Nijmegen en het Huis zijn de leerlingen gevraagd in het kader van dit 100x100x100project als gastconservator te fungeren voor de tentoonstelling. Dit houdt in dat ze een selectie hebben gemaakt van grappige, ontroerende en soms hilarische foto’s, waarvan ze vinden dat het publiek die moet gezien hebben.

Eerbetoon
De tentoonstelling 100x100x100 is volgens de gemeente 'een eerbetoon aan ale wandelaars van de afgelopen honderd jaar én aan de gastvrijheid van Nijmegen en omgeving'. Vrijdag 1 juli opent burgemeester Hubert Bruls de tentoonstelling, die vanaf zaterdag 2 juli een maand lang gratis is te bezoeken.

Volledig scherm
© Leerlingen Canisius College