Volledig scherm
De kinderen bij de expositie in Rozet.

Leerlingen maken foto-expositie over Arnhem-Zuid

ARNHEM - In het gebouw Rozet in het centrum van Arnhem is een expositie te zien met foto's en ansichtkaarten van Arnhem-Zuid, gemaakt door de leerlingen van de basisscholen Laarhorst, Laarakker en Blinkertschool.

Ze zijn onderweg geweest om in hun wijk foto's te maken, bewoners te interviewen en gedichten te schrijven. Wat ze hebben gemaakt, is nu te zien.

Wasrekjes
De foto's hangen aan wasrekjes en de ansichtkaarten staan in bakjes, zodat je ze eruit kunt pakken en schrijven. Wethouder Gerrie Elfrink was maandagochtend aanwezig om de expositie te openen. De expositie Groeten uit... moet het begin zijn van een jarenlange samenwerking tussen Kunstbedrijf Arnhem en basisscholen in Arnhem-Zuid.

Kunstenaars
„Het is de bedoeling dat kinderen samen met kunstenaars op zoek gaan naar de kwaliteiten van hun wijk, maar ook zelf er kwaliteit aan toevoegen”, vertelt Sikko Cleveringa, 'programmaleider kunst en wijken' bij het Kunstbedrijf. „Kinderen gaan onderzoekend leren, maar ook zelf ontwerpen. De wijk als leeromgeving.”