Volledig scherm

Leerlingen NSG zijn bezorgd om scholieren in Gaziantep

NIJMEGEN - Bezorgde leerlingen van scholengemeenschap NSG Groenewoud in Nijmegen hebben zondagmiddag via Whatsapp contact gezocht met scholieren in de Turkse stad Gaziantep waar dit weekeinde een aanslag werd gepleegd.

NSG- en Gaziantep-leerlingen kennen elkaar door een uitwisselingsproject in maart dit jaar. „Via Facebook zag ik toevallig dat er een aanslag was", vertelt havoleerling Sofie Kersten. „Natuurlijk wilden we direct weten hoe het met iedereen ging."

Opluchting
Bij de aanslag kwamen 51 mensen om het leven. De leerlingen van de Turkse scholengroep bleven ongedeerd. „Een hele opluchting. Vooral met twee meiden en drie jongens hebben mijn vriendin Iris van der Hogen en ik nog geregeld contact."

Aandacht
Docent Henk Schut, die voor het NSG al enkele jaren de uitwisselingscontacten met de school Gaziantep Anadoly Lisesi regelt, appte ook meteen met een docente Engels. „De kans dat er iets gebeurd zou zijn met degenen die wij kennen, is miniem. Toch is het een geruststelling als zij niets blijken te mankeren." Volgende week wil Schut in de les aandacht schenken aan de aanslag.

Burgemeester Bruls van Nijmegen verstuurde gisteren een brief aan zijn ambtsgenoot in Gaziantep. Bruls wenst hem en de bewoners van de Turkse miljoenenstad 'veel kracht en volhardendheid in deze moeilijke tijd'.