Volledig scherm
Het gebouw van de faculteit Educatie in Nijmegen. © Bert Beelen

Lekkende pijpleiding zet nieuw HAN-gebouw onder water

NIJMEGEN - De nieuwbouw van de Faculteit Educatie van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, op de hoek van de Kapittelweg met de Heyendaalseweg in Nijmegen heeft zaterdag en zondag te kampen gehad met een flinke lekkage.

Zaterdagavond knapte in de toilettengroep op de tweede verdieping van het HAN-gebouw een waterleiding. Water stroomde via de trappen naar beneden en kwam op lagere etages terecht. Het veroorzaakte schade in de bibliotheek en de mediatheek op de eerste verdieping. Zelfs in de aula op de begane grond kwam een laagje water van 3 centimeter te staan.

Sensoren
De lekkage werd opgemerkt door sensoren in het gebouw, waardoor de brandweer gealarmeerd werd. Die draaide bij aankomst de hoofdkraan dicht en schakelde de elektriciteit uit.

Droog
„Rond 01.00 uur die avond had een schoonmaakploeg het gebouw al bijna helemaal droog", vertelt directeur Menno Pistorius van de faculteit educatie van de HAN. „Ik ben in ieder geval heel blij dat de lessen voor de studenten gewoon door kunnen gaan." De inspectie gaf na controle het gebouw vrij voor onderwijs.

Het nieuwe I/O gebouw van de HAN is twee jaar oud. Het herbergt de opleiding Pabo en de lerarenopleidingen voor het voortgezet onderwijs (ILS).

De brandweer filmde de wateroverlast.