Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Lingewaard kiest met Bergerden voor vlucht naar voren

BEMMEL - Omdat de verliezen van glastuinbouwgebied Bergerden torenhoog zijn opgelopen moest het college van Lingewaard zich de vraag stellen of stoppen niet de beste optie is. Het antwoord is een ondubbelzinnig nee.

Sterker nog, burgemeester en wethouders kiezen met het Next Garden voor de vlucht naar voren. Het ambitieuze project overstijgt volgens het gemeentebestuur Bergerden niet alleen, maar zelfs het begrip tuinbouw.

Slimmer
Via intensieve samenwerking met tal van instanties, kennisinstellingen, provincie en uiteraard ondernemers moet er op 735 hectare een agrocluster ontstaan die de hele productieketen slimmer, rendabeler en duurzamer zal maken.

Compagnonschap
Aan enthousiasme om aan te haken ontbreekt het volgens wethouders Theo Peren niet. "Het succes van ondernemers hangt in steeds grotere mate af van ketenintegratie. Moderne samenwerking en compagnonschap op alle denkbare terreinen. Veredeling, verwerking, marketing, logistiek, energie en afval. Next Garden richt zich dan ook niet alleen op glastuinbouwbedrijven, maar op een keur van ondernemers die daar iets aan toe kunnen voegen."

Voor een uitgebreider artikel over Bergerden, lees de editie Betuwe van dinsdag. Dat kan ook online.