Volledig scherm
Bands en singer-songwriters beklimmen het podium tijdens het 'Kom van dat dak af'-festival in het Arnhems Proeflokaal © PR

Livemuziek op dakterras bij Arnhems Proeflokaal

ARNHEM - Twaalf bands spelen op zaterdag 3 september van 16.00 uur tot middernacht livemuziek op een dakterras en een podium bij Eetcafé Arnhems Proeflokaal aan de Spijkerstraat. 

Bezoekers kunnen tijdens dit festival, 'Kom van dat dak af genaamd,  gratis komen luisteren naar bands als Turbo, Vliegende Hollanders, The Citizens en De BakeBi band. Organisator Bart van Aalten hoopt op 200 bezoekers. „Dat zou voor een eerste keer fantastisch zijn."

Weersverwachting
Van Aalten houdt de weersverwachting voor zaterdag goed in de gaten. „Als het de hele dag regent, moet ik het muzikale circus naar binnen verplaatsen. Dat zou zonde zijn, want dan kunnen er veel minder mensen van de muziek genieten."

Giro
Het plan voor het festival op het dak ontstond enkele maanden geleden. Op 8 mei was de Spijkerstraat afgesloten toen de derde etappe van de wielerronde Giro d'Italia finishte op de Velperbuitensingel in Arnhem. „Spontaan besloten wij toen onze huisband The Citizens een dakconcert te laten geven. We kregen zulke leuke reacties. Toen is dit idee geboren." Voor 'Kom van dat dak af' wordt de Spijkerstraat opnieuw afgezet.

Het festival eindigt met een afterparty die tot 4.00 uur duurt.