Volledig scherm
Danny en Bennnie en hun klompen. Foto: DG

Lopen op schoenen, rusten op klompen

NIJMEGEN - Maandagmiddag kregen ze een spontane aubade van muzikant Collin Hoeve. Omdat ze hun klompen dragen om te ontspannen, maar vooral natuurlijk ook omdat ze de Vierdaagse lopen. Danny Haverkamp uit Olst en zijn oom Bennie Slinkman uit Heeten stonden maandagmiddag plots vol in de belangstelling.

Moet je ook maar niet met je klompen aan vooraan gaan zitten bij de Walk Show, de talkshow die de Gelderlander elke dag om 15.00 uur houdt op het podium bij filmtheater Lux.

Lied
Collin Hoeve vertolkte zijn dagelijkse Vierdaagselied, maar componeerde ter plekke nog een nummer over zijn opvallende toehoorders. Over de mannen van het boerenland die hun 'beste klompje voor zetten'.

Klompen
De twee konden de grap waarderen. Dinsdagochtend wordt het serieus. Bennie doet, na een pauze van 28 jaar, voor de 7e keer mee. Voor Danny is het, net als voor zijn broer Erwin, de eerste Vierdaagse. Die lopen ze op echte wandelschoenen, maar 's avonds gaan bij Danny en Bennie de klompen weer aan. Heerlijk, vinden ze, alsof het slofjes zijn.

Bekijk hier het derde Vierdaagselied van Collin.

Collin Hoeve maakt dagelijks een Vierdaagselied voor De Gelderlander. Vandaag: Hef het glas!