Volledig scherm

Loper boos om nacht in ziekenhuis

NIJMEGEN - De 83-jarige Hans Vos is woedend op de Vierdaagse-organisatie. Nota bene op zijn verjaardag belandde de loper in het ziekenhuis, terwijl hij achteraf bezien de eerste dag gewoon uit had kunnen lopen.

De Amstelvener - twee kunstknieën, een pacemaker en kankerpatiënt - schatte dinsdag op de Oosterhoutsedijk in dat hij net niet op tijd de finish zou halen.

Flauwgevallen
Hij besloot langs de kant te wachten op de bezemwagen. Terwijl hij zat te wachten, werd hij door de hitte bevangen en viel flauw. Het resulteerde in een overnachting in het Rijnstateziekenhuis in Arnhem.

Extra tijd
In het ziekenhuis hoorde hij dat de lopers een half extra tijd hadden gekregen om binnen te komen. „En daar ben ik dus boos over, dat ik dat niet wist." Bij de laatste drankpost had de organisatie dat de lopers wel kunnen laten weten, vindt hij. "Dan was ik doorgelopen en ook niet flauwgevallen."

Vorig jaar viel hij ook al uit, toen omdat hij enkele seconden te laat binnen was gekomen. Hij was weliswaar op tijd op het finishterrein, maar moest met zijn twee kunstknieën omzichtig laveren tussen alle lopers die uitgestrekt op de grond lagen. Dat ging net niet snel genoeg.