Volledig scherm
© DG

Lopers Nacht van de Vluchteling komen aan in Arnhem

ARNHEM - De deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling druppelen zondagochtend Arnhem binnen.

Burgemeester Herman Kaiser ontvangt de lopers in Luxor Live. Duizend wandelaars vertrokken zaterdag rond middernacht vanaf de Vereeniging in Nijmegen op weg naar Arnhem. Het is de eerste editie voor het oosten van het land.Ze doen mee aan de Nacht van de Vluchteling en halen zo geld op voor de stichting Vluchteling.

Startsein
Burgemeester Hubert Bruls gaf klokslag twaalf uur het startsein voor de eerste editie van de Nacht van de Vluchteling in het oosten van het land. De wandelmars over 40 kilometer wordt al jaren gehouden tussen Den Haag en Rotterdam. Dit jaar wordt er met de twee marsen - die nu dus voor het eerst gelijktijdig worden gehouden - ongeveer 1 miljoen euro opgehaald.

Deelnemers
Een van de deelnemers is de voormalige vluchteling Qader Shafiq. "Met goede schoenen, ingesmeerde voeten en een volle buik denk ik vannacht terug aan dat ene moment, dat ik zelf met een zieke medevluchteling de nacht in ging en niet wist of we het zouden overleven." Hij haalt meer dan tweeduizend euro op met zijn deelname. Shafiq deed altijd al mee aan de Nacht van de Vluchteling. "Ik heb al jaren tegen de organisatie gezegd, dat ze er een in Nijmegen moesten organiseren."

De deelname van duizend lopers en de vele tonnen die ze daar mee extra binnenhalen bewijzen zijn gelijk.

Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG