Volledig scherm
Lotte de Vos met haar award in Showroom Arnhem. © Henny van Roomen

Lotte de Vos van ArtEZ Arnhem wint Nieuwe Types Prijs

ARNHEM - Lotte de Vos, studente Creative Writing aan ArtEZ Arnhem, heeft vrijdagavond tijdens literatuurfestival Nieuwe Types in Arnhem de Nieuwe Types Prijs gekregen voor beste afstudeerproject van een Nederlandse of Vlaamse schrijfopleiding. Het was de tweede keer dat de prijs, met medewerking van een onafhankelijke jury, werd uitgereikt.

De jury bestond dit jaar uit Thomas Verbogt (columnist De Gelderlander), Arjan Peters (de Volkskrant), Willem Bongers Dek (deBuren) en Willem Sjoerd van Vliet (de Gids).

Intrigerend
De jury schreef over het werk van De Vos: 'De winnaar schreef een cyclus of beter gezegd een snoer van gedichten die kort en intrigerend zijn, ook door een soms absurde humor' en: 'Met normale woorden en zonder overdadig gebruik van bijvoeglijke naamwoorden weet de auteur een volstrekt origineel universum op te roepen dat in al zijn concreetheid toch mysterieus is'.

Schrijversblok
De tweede editie van literatuurfestival Nieuwe Types wordt zaterdagavond om 19.30 uur in Showroom Arnhem aan Kleine Oord 177 afgesloten met de bijeenkomst Het Schrijversblok. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Dat kan via de website van het festival.