Volledig scherm
Musical HAIR in een nieuw, modern jasje. © Roy Beusker Fotografie / via Stage Entertainment

Love en peace bij musicalklassieker 'Hair' in Nijmegen (video)

NIJMEGEN - Lange haren, geen regels en veel liefde. Wie groot liefhebber van het hippietijdperk is, kan dit weekend naar de musical HAIR in Stadsschouwburg Nijmegen. De 50 jaar oude musical is nieuw leven ingeblazen en wordt gespeeld in een 'snelle en tintelfrisse uitvoering', aldus de organisatie.

HAIR gaat over de jonge George Berger (gespeeld door William Spaaij), zijn activistische vriendin Sheila en hun vrienden. De jongeren zijn tegen de oorlog en strijden voor liefde en grenzeloze vrijheid. Maar tegelijkertijd 'hijgt een smerige oorlog ze in de nek'.

Liefde
Omdat het verhaal ook vandaag de dag actueel en relevant is, meldt de organisatie, is de musical vanaf september – in een modern en flitsend jasje – in een 'tour' te zien in grote regiotheaters in Nederland. Theaterprogrammeur Lieke Jordens: „Er mag wel wat meer liefde komen in deze tijd. Daar sluit deze musical heel leuk bij aan.”

Studentenkorting
HAIR is op vrijdag 7 oktober, zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober te bekijken in De Stadsschouwburg. Kaarten zijn te koop vanaf 42,00 euro.

Budget-tip voor studenten: wie vanaf een kwartier voor aanvang een kaartje koopt en zijn of haar studentenkaart laat zien, krijgt een 'last minute-kaartje' voor 12,50 euro (inclusief comsumptie).

Tour
Na Nijmegen 'tourt' de moderne variant van HAIR verder. Onder meer Oss, Groningen, Almere, Gouda, Eindhoven, Apeldoorn, Rotterdam en Alkmaar staan op het programma. Bekijk HIER de hele speellijst.

Bekijk de trailer van HAIR

LET THE SUNSHINE IN! Iedereen kent ze: ‘Let The Sunshine In’, ‘Aquarius’, ‘I Got Life’. Deze onsterfelijke songs uit de musical HAIR hebben door de jaren heen niets aan zeggingskracht verloren. Waarom HAIR? Omdat het verhaal na 50 jaar nog net zo actueel en relevant is als toen. HAIR is van alle tijden, HAIR is nu! HAIR is het verhaal van de jonge George Berger (William Spaaij), zijn activistische vriendin Sheila (Anouk Maas) en hun onafscheidelijke vriendengroep. Ze zijn anti-oorlog, verafschuwen de heersende moraal en strijden voor vrede, liefde en grenzeloze vrijheid. Ze willen een wereld zonder regels en zonder taboes. Maar een smerige oorlog hijgt ze in de nek... HAIR is te zien in een theater bij jou in de buurt!