Volledig scherm
© Facebook Enie See

Ludieke Vierdaagse-verkeersregelaar moet terugkomen

NIJMEGEN - Max Walg, de kolderieke verkeersagent die met de Vierdaagse vanaf een ton het verkeer regelde op de kruising van St. Annastraat en Groenestraat, moet voor even terugkomen naar Nijmegen. Dat is de inzet van een Facebookactie van EnieSee Fans.

Een oproep van de mannen achter de site, zoon en vader Rico en Rob Hendriks, is niet aan dovemansoren gericht. „We hebben het bericht donderdag geplaatst. Intussen is het bijna 2.000 keer gedeeld. De site is 60.000 keer bekeken", aldus Rob.

Begrip
Max Walg (65), inmiddels met pensioen en woonachtig in Zuid-Frankrijk, is een begrip voor veel Nijmegenaren die in het verleden de intocht van de Vierdaagse meemaakten. Op de kruising van Via Gladiola en Groenestraat regelde Walg zo'n 15 keer, in 2009 voor het laatst, in smetteloos politieuniform en uitgerust met politiestok op ludieke wijze het verkeer.

Hij deed dat overigens in officiële dienst. De kruising is de laatste tot aan de finish waar auto's, fietsers en wandelaars de volgestouwde St. Annastraat kunnen oversteken.