Volledig scherm
De ovatonde tussen Nijmegen en Ressen. Rechts het transferium waar forensen van de auto kunnen overstappen op de pendelbus naar de stad. Foto: Erik van 't Hullenaar

'Maak werk van Dorpensingel-Oost in Nijmegen'

NIJMEGEN - Voor Lentse bewonersgroepen, ondernemersverenigingen en wijkraad staat het vast: de aanleg van de Dorpensingel Oost bij Ressen die al in 2011 beloofd is, moet nu echt starten. Dat hebben ze Nijmegen andermaal in een brief laten weten.

De Dorpensingel houdt de gemoederen al jaren bezig.

Sluipverkeer
De singel moet zorgen voor een verbinding tussen Bemmel en de A325 (via de Ovatonde bij de Cinemec in Ressen) en zo sluipverkeer in Lent verhinderen. In 2011 onderschreef bijna de voltallige Nijmeegse raad dat die Dorpensingel er ook moest komen.

Kosten
Anno 2016 is de financiering echter nog niet geregeld. Lingewaard wil wel iets bijdragen, 1,5 miljoen, Nijmegen 5 miljoen. Maar de kosten bedragen 8,8 miljoen euro. Lang was de hoop dat de provincie over de brug zou komen. Maar dat is tot op heden niet gebeurd.

Mogelijkheden
Volgens VVD-Statenlid Frederik Peters zijn er wel degelijk mogelijkheden voor een bijdrage van de provincie voor de Dorpensingel. „Dan moeten Nijmegen en Lingewaard wel samen optrekken. Ze moeten met één verhaal komen om de bereikbaarheid in Noord, bij Bemmel en Ressen te verbeteren.”