Volledig scherm
Het giroroze café in Arnhem © DG

Mag café De Wacht in Arnhem Giro-roze blijven?

ARNHEM - Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem gaat na de zomer speciaal vergaderen over de toekomstige gevel van café De Wacht in het stadshart. De hamvraag die dan aan de orde zal komen luidt: 'Mag De Wacht Giroroze blijven of niet?' 

Dick Tiemens, een van de eigenaren van De Wacht, stapte in de lente op sportwethouder Gerrie Elfrink af met het stoutmoedige plan om het café op de kop van de Bovenbeekstraat roze te verven. Bij wijze van groet aan de wielrennerskaravaan van de Giro d'Italia. Elfrink reageerde enthousiast. „Een geweldig idee. Doen." Een officiële vergunning werd niet aangevraagd.

Beige kleur
Inmiddels is de Giro al weer een tijdje voorbij en dringt zich de vraag op of De Wacht niet meer gewoon de originele beige kleur moet krijgen. „We gaan de regels nog niet handhaven", stelt een woordvoerder van Elfrink beslist. „Het college wil hierover nog een vergadering beleggen." Een debat over een leuk opgefleurde straat versus het aloude 'regels zijn regels' belooft het te worden. De Vereniging Stadsschoon heeft de kwestie al in beraad om het college een monumentaal advies te kunnen geven.

Tiemens wil geen ruzie. „Als ze beslissen dat de oorspronkelijke kleur er weer op moet, gaan we daar voor zorgen."