Volledig scherm
Een eerdere editie van de Dutch Design Week. © Design Press

Makers Made in Nijmegen naar Dutch Design Week

NIJMEGEN - Jonge Nijmeegse ondernemers die samenwerken onder het label Made in Nijmegen presenteren zich op de Dutch Designweek in Eindhoven, eind oktober.

De Nijmeegse ‘makers’ zijn Hella Duijs (keramiek), Teun Timmermans (retrofietsen), Jordan Artisan (toegepaste kunst), Anna Treurniet en Chris de Geus (handgemaakte tassen en accessoires), Suzan Doornbos (houtwerk), Joost Seegers (lampen en meubels), Paul Weert (Dutch Craftsmen, meubels) en Bas de Vries, Bauke Smit en Wimke van den Heuvel van ontwerperscollectief Studio In de Maak.   Groepsexpositie De Nijmegenaren hebben een groepsexpositie in de fabriek van Piet Hein Eek in Eindhoven. „Een toplocatie”, zegt Bauke Smit van Studio In de Maak. Nijmegen afficheert zich in Eindhoven als ‘stad van de ambachten’. „Dat schuurt aan tegen design”, zegt Smit. Het thema van de vijftiende Dutch Design Week is ‘The making of’. Het moet een ode zijn aan het maakproces en de makers.   Ontwerpers
Tijdens de Dutch Design Week tonen 2.500 nationale en internationale ontwerpers hun nieuwste werk en het beste wat design te bieden heeft. De Dutch Design Week is van 22 tot en met 30 oktober in Eindhoven.