Volledig scherm
Onderzoek na de dodelijke schietpartij aan de Thaliastraat in Arnhem. © Gerard Burgers

Man (26) op straat doodgeschoten in Arnhem, tweetal opgepakt (video en audio)

ARNHEM - Een 26-jarige man uit Arnhem is in de nacht van maandag op dinsdag doodgeschoten op de Thaliastraat in zijn woonplaats. Twee Arnhemmers van 35 en 36 jaar zijn aangehouden. De rol van de twee bij de schietpartij wordt onderzocht.

De Facebookpagina van het slachtoffer stroomt vol met condoleances. 'Gek hoe ik afgelopen weekend nog met je sprak en dubbel heb gelegen van het lachen op de korenmarkt en nu lees ik dat je er niet meer bent', is één van de berichten. Een andere vriend schrijft: 'pfffffff, dit breekt me hart :( kan het niet geloven wil het niet geloven :( dat je er niet meer bent, we hebben vorige week nog gelachen fa2 gemaakt alles!!'.

Ook bij zijn werkgever, een creatieve ontwerpstudio in Arnhem, stromen de steunbetuigingen binnen.

Verdachten
De schietpartij gebeurde rond 03.30 uur. Agenten hebben de neergeschoten Arnhemmer gewond op straat gevonden, hij is later aan zijn verwondingen overleden. De twee verdachten zijn meegenomen naar het bureau. Zij worden verhoord over hun eventuele betrokkenheid, aldus de politie.

Onderzoek
De politie is nog bezig met onderzoek, de straat in de wijk Schuytgraaf is ruim afgezet. Onder meer medewerkers van forensische opsporing doen ter plekke onderzoek. Ook is de vluchtroute van verdachten nagezocht met speurhonden en is gedurende de nacht verder gezocht naar meerdere verdachten, melden agenten op de plaats delict.

Drie knallen
Een buurtbewoonster die wakker is geworden door de schietpartij hoorde drie knallen en veel geschreeuw. Daarna hoorde zij mensen wegrennen. Ze weet verder niet wat er gebeurd is.

De politie kan verdere details over bijvoorbeeld de achtergrond van de schietpartij nog niet bekendmaken.

Volledig scherm
Bij een schietpartij op de Thaliastraat in Arnhem is een dode gevallen. © Roland Heitink
Volledig scherm
Onderzoek van de politie op de plaats delict in Arnhem. © Matthias Derksen
Aan de Thaliastraat in Arnhem is in de nacht van maandag op dinsdag een man doodgeschoten. De politie doet onderzoek op de plaats delict.
Man doodgeschoten op straat in Arnhem - http://www.gelrenieuws.nl/2016/09/man-doodgeschoten-op-straat-in-arnhem.html