Volledig scherm
© Stock.xchng

Man (60) moet cel in voor neersteken ex in Arnhem

ARNHEM - Een 60-jarige Arnhemmer heeft een celstraf gekregen van drie jaar voor poging tot doodslag op zijn ex. Twee jaar van de straf is voorwaardelijk, waardoor hij effectief nog een jaar de gevangenis in moet.

De man stak zijn ex in augustus 2015 drie keer in haar buik en borst. De vrouw raakte hierdoor raakte zwaargewond, 'potentieel dodelijk', aldus de rechtbank.

Bekentenis
De man verklaarde voor de rechtbank meerdere keren zich niets te herinneren van de steekpartij. Echter tegen buurtbewoners en de politie heeft hij kort na het incident de steekpartij toegegeven. Die bekentenis wordt volgens de rechtbank ondersteund door de verklaringen van buurtbewoners en agenten én de wijze waarop de vrouw in haar woning werd gevonden.

De man verklaarde verder dat zijn ex hem én haarzelf ook had gestoken. Volgens de rechtbank is hier echter geen bewijs voor.

Proeftijd
Als zijn celstraf erop zit, moet de man zich in zijn proeftijd laten behandelen voor onder meer zijn alcoholverslaving. Ook krijgt hij hulp om zijn persoonlijke problematiek op te lossen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.