Volledig scherm
De man (links) haalt uit naar zijn snelwegrivaal op de afrit van de A12 bij Velperbroek. © Dumpert.nl

Man slaat snelwegrivaal door dakraam bij ruzie op A12 (video)

ARNHEM - Een video waarin te zien is hoe een oudere man de bestuurder van een Volkswagen probeert te slaan door het dakraam van diens voertuig, is donderdagmorgen enkele uren na het uploaden al tienduizenden keren bekeken op de videowebsite Dumpert. 

De matpartij vindt plaats op de afrit van de snelweg A12 bij knooppunt Velperbroek in Arnhem, vanuit de richting Ede.

Wachtende auto's
Op de video is te zien hoe het slachtoffer met zijn Volkswagen stilstaat achter een rij wachtende auto's. De bestuurder van de Mercedes achter hem stuurt zijn wagen naar het midden van de weg en stopt zijn auto rechts naast de Volkswagen.

Slaan door dakraam
Vervolgens stapt de Mercedes-bestuurder, een oudere man met zonnebril, uit en loopt klaarblijkelijk woedend naar de auto van zijn rivaal. Omdat de oudere man de gesloten deuren niet open krijgt, besluit hij uit te halen door het wél geopende dakraam. De bestuurder van de Volkswagen weert de meeste klappen af, maar lijkt ook verschillende malen geraakt te worden.

Gezien het grote aantal voertuigen dat voor en achter de snelwegrivalen staat, is het opvallend dat niemand ingrijpt.

Op slot
Ondertussen stappen er nog twee mensen uit de Mercedes: een andere oudere man die zich grotendeels afzijdig houdt en een vrouw die de boze man probeert weg te trekken bij de Volkswagen.

Het slaan gaat ongeveer een halve minuut door, waarna de Mercedes-bestuurder naar de andere kant van de Volkswagen loopt en daar de portieren probeert te openen. Dat lukt niet omdat ook daar de deuren op slot zijn.

De bestuurder van de Volkswagen ziet daarop zijn kans schoon, stuurt zijn auto om de Mercedes heen en stuift weg.

De politie kan niets zeggen over de aanleiding voor de snelwegruzie en of er aangifte is gedaan.