Volledig scherm
© Timo Bouman / Persbureau Heitink

Man uit Maren-Kessel (78) overleden bij ongeluk op A12 bij Arnhem

ARNHEM - Een 78-jarige man uit Maren-Kessel is vrijdagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de snelweg A12 richting Duitsland. Zijn passagier, een 73-jarige vrouw, raakte lichtgewond. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 10.30 uur.

Vrachtwagen
De auto waar de man en de vrouw in zaten, werd aangereden door een vrachtwagen die in richting van Utrecht reed. De truck schoot tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg door de vangrail en kwam op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar botste de vrachtwagen tegen de zijkant van de auto. Vervolgens zijn beide voertuigen in de berm tot stilstand gekomen.

Hoe de vrachtauto met oplegger door de middenberm heeft kunnen schieten, wordt onderzocht. De chauffeur is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Onder meer een traumahelikopter is ter plaatse geweest.

Weg dicht
Als gevolg van het ongeval is er een ravage ontstaan op de weg. Rijbanen in beide richtingen zijn dicht. Het duurt volgens de politie nog uren om alles op te ruimen. In de tussentijd wordt er onderzoek gedaan naar onder meer de exacte toedracht van het ongeval.

Kort voor 12.00 uur werd de gehele weg afgesloten, inmiddels is de rechterrijstrook weer vrij. De bergingswerkzaamheden beginnen na de avondspits.

Volledig scherm
© Timo Bouman / Persbureau Heitink
Volledig scherm
© @SensiLies