Volledig scherm
marina popova

Medewerkers Rijnstate beklimmen berg onderzoek naar kanker

ARNHEM - Medewerkers van ziekenhuis Rijnstate Arnhem gaan zich in het zweet werken om geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Zij gaan op 27 augustus de bijna 2800 meter hoge Alp Stelvio per fiets of te voet beklimmen om zo geld bijeen te vergaren voor onderzoek dat moet leiden tot een persoonlijke behandeling op maat voor elke kankerpatiënt.

„We willen ernaar toe dat je patiënten behandelingen en medicijnen kunt geven die zijn afgestemd op de unieke kenmerken van de tumor in hun lichaam. Ze worden dan niet langer blootgesteld aan mogelijk onnodige bijwerkingen van medicijnen die ook geen effect hebben op het gezwel, wat nu wel gebeurt", zegt longarts Hans Smit.

Ploeg
Rijnstate reist met een ploeg van negentien personeelsleden af naar Italië. „Iedereen heeft wel iets te maken met oncologische zorg”, zegt Marina van Gelder, manager van het nieuwe Oncologisch Centrum. De chirurgen, longartsen, oncologen, radiologen en verpleegkundigen willen zo 30.000 euro bij elkaar fietsen, wandelen en hardlopen.

Onderzoek
Rijnstate moet 85.000 euro op tafel leggen om tot het onderzoek toegelaten te worden en ook om het uit te voeren. Rijnstate wil door aan te sluiten bij dit onderzoek voorop blijven lopen bij het behandelen van kanker, aldus Smit.