Volledig scherm
De Massed Pipes and Drums Band van het Britse leger op de John Frostbrug in Arnhem. © ANP

Meer allure voor herdenking 'Slag om Arnhem'

ARNHEM - De herdenking van de Slag om Arnhem moet een evenement met landelijke uitstraling en allure worden. Dat willen de organisatoren en zij worden daarin nu gesteund door het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De jaarlijkse herdenkingen zijn relatief te kleinschalig en onbekend in de rest van Nederland, vindt het comité. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil, waar mogelijk, alle medewerking verlenen om evenementen en herdenkingen rondom de slag te stimuleren en de bekendheid daarvan te vergroten.

Goed nieuws
Dat is goed nieuws voor de gemeente Arnhem, de stichting Bridge to Liberation Experience en de stichting War Requiem - Bridge to the Future. Ze hebben onlangs bij de directie en het bestuur van het Nationaal Comité gelobbyd voor een 'landelijke herdenking' van het evenement Bridge to Liberation Experience. Het comité kan echter geen typering 'landelijk' of 'nationaal' aan een herdenking toekennen. 

Landelijke televisie
Het streven van de stichting Bridge to Liberation is om de jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem bij John Frostbrug in 2019 op de landelijke televisie uitgezonden te krijgen. Dan is de 75ste herdenking van Operatie Market Garden. Rond komend weekeinde zijn in de regio dan ook talloze herdenkingen en evenementen, waarbij stil wordt gestaan bij de Slag om Arnhem.

Meer over de herdenking van de Slag om Arnhem in de Gelderlander van dinsdag 13 september, editie Arnhem. Ook te lezen in onze e-paper