Volledig scherm
Huizen van de Woningbouwverening voor Ambtenaren te Arnhem. © Marina Popova

Meer belangstelling voor ambtenarenhuizen in Arnhem

ARNHEM - Naast de Coöperatieve Vereniging Woonhaven Arnhem, zijn ook Volkshuisvesting Arnhem en Woningbouwvereniging De Eenvoud geïnteresseerd in de 180 monumentale huurwoningen van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem (WBvA).

Het bestuur van de vereniging wil de hele woningportefeuille van de hand doen.

Overvallen
De leden van de WBvA hadden op 25 augustus met de verkoop van de woningen op De Braamberg en de Geitenkamp akkoord moeten gaan. Ze voelden zich echter overvallen – slechts tien dagen tevoren waren ze op de hoogte gebracht – en stelden een besluit uit tot 1 oktober.

Woonhaven
Beoogde koper is de Coöperatieve Vereniging Woonhaven uit Arnhem, begin dit jaar opgericht. De investeerders achter Woonhaven zoeken een belegging voor hun geld die meer opbrengt dan wat de banken ze, gezien de lage rentestand, nu kunnen bieden.

Volkshuisvesting
Het nieuws over de mogelijke verkoop door de WBvA heeft echter ook andere partijen wakker geschud. Volkshuisvesting wil de huizen 'er graag bij hebben', zegt directeur Gerrit Breeman. Bij De Eenvoud, met zo'n 220 huizen in Arnhem een van de kleinere woningbouwverenigingen, zijn ze iets voorzichtiger. „We hebben aangegeven dat we wel willen praten", zegt een woordvoerder.