Volledig scherm
Foto: ANP

Meer kantoren leeg in regio, explosieve groei logistiek

ARNHEM/ NIJMEGEN - Er staan steeds meer kantoren leeg in de regio Arnhem en Nijmegen. Het afgelopen half jaar is de leegstand toegenomen tot een totaal van 16 procent, ofwel 258.000 vierkante meter.

Daarmee wijkt de regio af van de landelijke trend. Daar is steeds minder leegstand van kantoorruimtes. Dat blijkt uit cijfers van makelaar DTZ Zadelhoff.

Groei: 492 procent
Tegenover een toename van lege kantoren staat een explosieve groei van bedrijfsruimte in de regio. Het afgelopen half jaar is er in deze regio 190.000 vierkante meter aan bedrijfsruimte in gebruik genomen met name in de logistiek. Dat is een groei van 492 procent ten opzichte van de eerste helft van 2015.

Lidl en Heinz
Daarbij spelen Lidl en Heinz een grote rol. Beiden bouwen grote distributiecentra op Park 15 in Oosterhout. Lidl bouwt daar een pand van 64.000 vierkante meter en Nabuurs/Heinz een van ruim 60.000 vierkante meter.

'Doet het goed'
De toename in de leegstand in de kantorenmarkt is moeilijker te verklaren. De oorzaak ligt niet in een bepaald pand of een bepaalde regio. Volgens DTZ is het ook niet iets om bezorgd over te zijn. „Alles bij elkaar denk ik dat de regio het best goed doet”, zegt DTZ-directeur Michiel Smits.