Volledig scherm
Wethouder Van Burgsteden bij het begin van de banenjacht in 2015 met haar 'boom vol werkgevers'. Foto Marina Popova

Meer mensen met arbeidsbeperking aangenomen in Midden-Gelderland

ARNHEM - Ondernemers in de arbeidsregio Midden-Gelderland hebben sinds vorig jaar 904 mensen met een arbeidsbeperking aangenomen. Dat ligt fors boven het streven om dit jaar minstens 555 banen te realiseren.

„Een prachtig resultaat", reageert de Arnhemse wethouder Werk en Inkomen Ine van Burgsteden. „Met dank aan alle werkgevers."

'Missiewerk'
Vorig jaar plaatste Van Burgsteden een speciale boom in haar werkkamer op het stadhuis om er kaartjes in te hangen van werknemers die ze tijdens bedrijfsbezoeken warm wist te maken voor het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten.

Ze typeerde dit als 'missiewerk' waarvoor geen blauwdruk bestond.

Campagne
Het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland (WSP) startte destijds met een campagne om het bedrijfsleven over de streep te trekken. Aanvankelijk viel het resultaat tegen. Er stroomde in 2015 mondjesmaat werk binnen terwijl werkgevers in Midden-Gelderland uiterlijk 2026 zeker 3.384 arbeidsgehandicapten aan een baan moeten helpen.

Inmiddels zit de banengroei fors in de lift. Voorzitter Marcel Hielkema van VNO-NCW Gelderland liet via Twitter van zich horen:

De arbeidsmarktregio Midden-Gelderland bestaat uit de gemeente Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort, Zevenaar.