Volledig scherm
De ovatonde tussen Nijmegen en Ressen. Rechts het transferium waar forensen van de auto kunnen overstappen op de pendelbus naar de stad. Foto: Erik van 't Hullenaar

Meer opties dan 'variant Ressen' voor doorstroming Bemmel - Nijmegen

HUISSEN - Lingewaard gaat behalve 'variant Ressen' ook andere oplossingen onderzoeken die ervoor kunnen zorgen dat de doorstroming van verkeer tussen Bemmel en Nijmegen op gang blijft, zonder dat Lent daar onder lijdt.

Die belofte deed wethouder Theo Peren donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering. dat betekent dus dat niet alleen gekeken wordt naar het openzetten van de bussluizen voor autoverkeer bij Ressen - waarover Lingewaard en Nijmegen het onlangs eens geworden waren – maar dat ook de voor- en nadelen van de Dorpensingel onder de loep worden genomen.

Verbinding
Over die nieuw aan te leggen verbinding wordt al jaren gesproken maar volgens beide gemeenten lukt het niet om er genoeg geld voor bij elkaar te krijgen. Ook de gevolgen van niets doen worden in het onderzoek meegenomen.

Tevreden
Op de raadsvergadering waren veel Ressenaren afgekomen. Zij leken na afloop tevreden omdat het er vooraf op leek dat variant Ressen al snel kon worden ingevoerd. Bewoners vreesden in dat geval duizenden auto's per etmaal extra voor hun deur te krijgen. Ze hebben daartegen al handtekeningen opgehaald.

Voorlopig is nu dus weer even de druk van de ketel voor Ressen. De raad mag op een later tijdstip oordelen over de uitkomsten van het onderzoek.