Volledig scherm
Een van de vervoersmiddelen. © Kunstnacht

Meer partijen dan ooit op zesde Nijmeegse Kunstnacht (video)

NIJMEGEN - Aan de zesde editie van de Nijmeegse Kunstnacht doen dit jaar meer culturele instellingen dan ooit mee.

In totaal 46 partijen werken zaterdagavond mee aan de lancering van het nieuwe, culturele seizoen in de stad. Bij de laatste editie in 2014 waren dat er nog 34.

Voorproefje
Tijdens de Kunstnacht krijgen bezoekers een voorproefje op wat Nijmegen komend seizoen te bieden heeft op cultureel gebied. Op elke locatie worden twee instellingen aan elkaar gekoppeld die een programma bieden. „We hebben dit jaar veel nieuwe deelnemers. Bijzonder is bijvoorbeeld de medewerking van Down The Rabbit Hole, toch een enorm festival net buiten de stad. Andere nieuwe samenwerkingen zijn er met bijvoorbeeld wetenschapsfestival InScience, Theater Vier, De Smeltkroes en Deep End”, zegt Kim Uittenhout van de organisatie.

Kaartverkoop
Er is plaats voor maximaal 3.500 bezoekers. In de voorverkoop is tot nu toe ruim de helft van de kaarten verkocht. „Uit ervaring weten we dat veel bezoekers last-minute pas beslissen, dus we verwachten dat dit aantal nog wel gaat stijgen. De laatste dagen voor het zover is gaan er elke dag wel honderden kaarten uit.”

Vervoer
Om bezoekers snel naar locaties te vervoeren, zet de Kunstnacht speciaal vervoer in. „We hebben bijvoorbeeld tuktuks en een oud Volkswagenbusje. Eerder dit jaar deden we ook een oproep op 3FM voor ludieke pendelvoertuigen. Ook daar is veel op gereageerd. Zo hebben we een amfibievoertuig, een Engelse oldtimer en een bijzonder busje tot onze beschikking, waarmee we bezoekers van het Honigcomplex naar het centrum en andersom vervoeren”, aldus Uittenhout.

Bekijk hier de trailer voor de Nijmeegse Kunstnacht.

Voor het campagnebeeld van de zesde editie van de Nijmeegse Kunstnacht is groots uitgepakt: niet één beeld maar vier, die gefaseerd worden uitgebracht. De teaser is een weergave van de kleurrijke shoot, die tot stand kwam in samenwerking met Miek Uittenhout en Performance Collective Bouillabaisse. Muziek: Maask- Gimme Bass Productie trailer: NNfilm Materialen productie: Pro Art Modellen: Performance Collective Bouillabaisse