Volledig scherm
Een studentenkamer in het SSH&-complex Talia. © Bert Beelen

Meer studentenkamers voor korte verhuur in Nijmegen

NIJMEGEN - De Nijmeegse studentenhuisvester SSH& gaat veel meer kamers verhuren voor een kort verblijf in de stad. Dat zullen steeds vaker zelfs gemeubileerde kamers zijn. In 2020 moet zo'n 25 procent van alle SSH&-kamers beschikbaar zijn voor 'shortstay'.

Dan gaat het om zo'n 1.600 kamers die maximaal voor één jaar verhuurd worden aan zowel Nederlandse als internationale studenten. Nu beschikt SSH& al over zo'n duizend kamers voor een kortdurend studieverblijf in Nijmegen.

Vraag verandert
Volgens directeur Kees Stunnenberg verandert de vraag naar studentenkamers razendsnel. Studenten wisselen steeds vaker van studieplek vanwege hun master of stages. Bovendien groeit het aantal buitenlandse studenten dat in Nijmegen wil studeren snel. Nu biedt SSH& al huisvesting aan zo'n duizend internationale uitwisselingsstudenten.

Nieuw boekingssysteem
Volgens Stunnenberg is het de bedoeling dat de studenten straks al in een heel vroeg stadium kunnen inschrijven op die 'tijdelijke kamers'. Daarvoor wordt een digitaal boekingssysteem ontworpen. „Zelfs vanuit China kun je straks al een kamer reserveren. We laten de studenten ook op onze site zien hoe de kamers eruit zien."

Lees meer over de plannen van studentenhuisvester SSH& in De Gelderlander, editie Nijmegen. Ook digitaal beschikbaar via krant.gelderlander.nl